boek: the book of boro - www.japanesecraftcenter.com
You are not signed in, first login to add items to your cart:
Click to login >>

boek: the book of boro

boek: the book of boro
boek: the book of boro
boek: the book of boro
boek: the book of boro
boek: the book of boro
19.00
InStock
Quantity
 In dit prachtige door Susan Briscoe geschreven boek vindt u een verzameling van boro geïnspireerde projecten en technieken die de traditionele Japanse stoffen in het zonnetje zet. Het is zeker relevant voor de moderne naaister en quiltster. Leer meer over de geschiedenis van boro en hoe het nieuw leven wordt ingeblazen voor een nieuw publiek. Er wordt gebruikt gemaakt van moderne stoffen zoals denim, linnen en shibori (tie-dye) en ook van sashiko en andere borduursteken.

Het woord boro komt van het Japanse boroboro, dat iets als flarden of gerepareerd betekent. Het verwijst naar textiel dat is gerepareerd of aan elkaar is gepatcht voor gebruiksdoeleinden, niet voor decoratieve doeleinden. De stof werd sterker en warmer gemaakt en de gescheurde en versleten plekken werden gerepareerd.

Het gedeelte "technieken" bevat een korte stekenlijst met traditionele steken (rijgsteek en appliqué) en eigentijdse steken. Andere technieken bevatten instructies over vrije patchwork; applique: onbewerkt, omgeslagen rand en omgekeerd; stoptechnieken maar ook methoden voor het verouderen van stoffen om een ​​authentieke boro-effect te krijgen.

1 stuk
Auteur: Susan Briscoe
Taal: Engels
Afmeting: 21cm x 27 cm
128 pagina's

Back to overview

Order extra items

kakehari€ 11.00


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close