Geen verzendingen van woensdag 23 t/m zondag 27 augustus
 
boro: prachtige Japanse patchwork - www.japanesecraftcenter.com

boro: prachtige Japanse patchwork

boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
48.00
OutOfStock
Prik een datum
Sold out

Boro een traditionele Japanse patchwork-techniek die gebuikt werd om kleren te repareren en te versterken. Tegenwoordig wordt het vooral op denim toegepast maar het wordt steeds vaker gezien in quiltwerk.
Bij Japanese Craft Center kan je 2 boro workshops volgen: "boro, prachtige Japanse patchwork" en "boro, visible mending". In de eerste workshop gaan we op een lapje stof van ongeveer 35 cm x 27 cm werken. Het is een prima afmeting voor een kleine placemat maar je kan zelf beslissen wat het uiteindelijk gaat worden. We werken met stukjes Japanse stof van prachtige kwaliteit, en dat maakt dat de werkjes zo mooi en uniek zijn. De stoffen die ik ter beschikking stel zijn: takumi vintage style, traditionele motieven met vrolijke kleuren, Japanse zijde stof, Japanse taupe (sakizome), azumino. Na wat uitleg  kies je de stoffen, je zet ze zoals je het mooi vindt en je naait ze aan elkaar. Op zo'n doekje werken is een hele goede manier om de techniek onder de knie te krijgen. Deze les is voor iedereen bedoeld maar het is natuurlijk makkelijker als je al bekend bent met sashiko. Wil je eerst de basis van sashiko leren? Volg dan eerst de workshop "sashiko: leer de basistechniek". Je werkje maak je op je gemak thuis af. Laat je verrassen door een geweldige techniek waar het nooit mis kan gaan!
We werken met materiaal uit Japan en voornamelijk van Olympus-thread, dé fabrikant en specialist van sashiko materiaal.


-duur: 2,5 uur
-tarief: 48 euro/ persoon
-minimaal 3 personen
-maximaal 7 personen


Het tarief is inclusief het materiaal (Japanse stof, set sashiko naalden, sashiko garens en Japanse vingerhoed) en thee/koffie met iets lekkers. Je mag natuurlijk ook je eigen broodje/snack meenemen.

De inschrijving wordt pas na betaling definitief. Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de workshop 4 dagen van te voren geannuleerd. De annuleringsvoorwaarden vind je hier.
Als de workshop uitverkocht is, neem contact met me op.

Back to overview


Leave your comment

Sandra van de Poel  - Data workshop Boro
12-06-2022 20:00:23
Zijn er al nieuwe data bekend voor de workshop "boro: prachtige Japanse patchwork"?
Ik hoor het graag.
Groet Sandra
Maria van Ipenburg  - workshop Japanese patchwork
29-05-2022 16:59:42
Waar wordt de workshop op 1 juni gehouden?
En geven jullie ook Boro en shishiko workshops?

Hoor graag van jullie

Vriendelijke groet,
Maria van Ipenburg
Linda Sloterdijk  -
23-05-2022 21:32:53
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close