boro: prachtige Japanse patchwork - www.japanesecraftcenter.com

boro: prachtige Japanse patchwork

boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
boro: prachtige Japanse patchwork
40.00
InStock
Prik een datum
Quantity
Staggered Price
2x
€ 37.50 p/s


9x
€ 30.56 p/s


Boro is de traditionele Japanse patchwork-techniek. Wat is dan het verschil tussen sashiko en boro? Sashiko is de borduurtechniek (het zetten van de steekjes) terwijl boro het resultaat van het repareren van de kleding is.  Boro wordt nog steeds gebuikt om kleren te repareren of te versterken, vooral denim, maar het wordt tegenwoordig ook toegepast als een decoratieve borduurtechniek en in quiltwerk. In deze les gaan we op een lapje stof van ongeveer 35 cm x 27 cm werken. Het is een prima afmeting voor een kleine placemat maar u kan zelf beslissen hoe u het wilt gebruiken. We werken met stukjes Japanse stof van prachtige kwaliteit, en dat maakt het werkjes zo mooi en uniek is. De stoffen die ik ter beschikking stel zijn: takumi vintage style, traditionele motieven met vrolijke kleuren, Japanse taupe (sakizome) en azumino. Ik heb ook denim stof dus deze workshop kan een basis voor denim repair zijn. Na wat uitleg  kiest u de stoffen, u zet ze zoals u het mooi vindt en dan zal het borduren beginnen. Op zo'n doekje werken is een hele goede manier op de techniek onder de knie te krijgen. Deze les is voor iedereen bedoeld maar het is natuurlijk makkelijker als u al bekend bent met sashiko. Wil u eerst de basis van sashiko leren? Volg dan eerst de workshop "sashiko: leer de basistechniek". Uw werkje maakt u op uw gemak thuis af. Laat u verrassen door een geweldige techniek waar het nooit mis kan gaan!
We werken met materiaal uit Japan en voornamelijk van Olympus-thread, dé fabrikant en specialist van sashiko materiaal.


-duur: 2,5 uur
-tarief: 40 euro/ persoon. Als u voor 2 mensen of meer boekt, kost een workshop 37,50 p.p. Als u voor 9 mensen boekt, kost een workshop maar 30,56 euro p.p.! Neem dan gezellig wat vriendinnen mee!
-minimaal 3 personen
-maximaal 9 personen


Het tarief is inclusief het materiaal (Japanse stof, 1 sashiko naald, sashiko garens en Japanse vingerhoed) en thee/koffie (met iets lekkers) . U mag natuurlijk ook uw eigen broodje/snack meenemen.

De inschrijving wordt pas na betaling definitief. Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de workshop 4 dagen van te voren geannuleerd. De annuleringsvoorwaarden vindt u hier.
Als de workshop uitverkocht is, neem contact met me op.

Back to overview


Leave your comment

Hannie Humme  - Boro workshop
22-06-2019 1:40:36
Hoi, ik kom met mijn vriendin Jetty Bosma. Groetjes, Hannie
SUMMER SALE!

De SUMMER SALE is begonnen!
Tot 50% korting op veel artikelen!
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close