gek op sashiko! - www.japanesecraftcenter.com

gek op sashiko!

gek op sashiko!
22 juni 2014

Ja, dat ben ik, gek op sashiko. Ik ben gek op de traditionele Japanse patronen en op de combinatie van indigoblauwe stof en witte draad (of omgekeerd). Ik vind het fijn dat ik originele kussenslopen, placemats of tafellakens zelf kan maken. Het is ook erg ontspannend om te doen.

Er bestaat best veel informatie over sashiko op internet maar het is wel handig om wat boeken bij de hand te hebben. Hier zijn 2 aanraders: "sashiko" van Agnes Delage-Calvet (in het Frans)  en "The ultimate sashiko sourcebook" (van Susan Briscoe). Deze laatste beschouw ik als de Bijbel van de sashiko.
 

Hier zijn foto's van zelfgemaakte kussenslopen of placemats. Sommige zijn nog niet af maar dat komt wel!
Ik heb de samplers van het merk Olympus (uit Japan) gebruikt. Olympus is de leider de Japanse draadindustrie. Bij Japan is fun! vind je een groot aanbod aan samplers. Maak er een klein kussentje, gastendoekje of placemat van.

 

Van deze ga ik een kussensloop maken.
 

En van deze een placemat.Comments
Cato Groeneveld - 22 maart 2013
Beste mevrouw,

Hartelijk dank voor uw reactie en patronen,erg mooi.
Ik ben nog steeds zoekende naar de Nederlandse vertaling.
Groeten,

Toos Groeneveld.


Cato Groeneveld - 22 maart 2013
Beste mevrouw,

Hartelijk dank voor uw reactie en patronen,erg mooi.
Ik ben nog steeds zoekende naar de Nederlandse vertaling.
Groeten,

Toos Groeneveld.


Reactie schrijven op gek op sashiko!


SUMMER SALE!

Geniet nog even van de SUMMER SALE!
Tot 50% korting op veel artikelen!
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close