Kit voor 3 mondkapjes #12 - www.japanesecraftcenter.com

Kit voor 3 mondkapjes #12

Kit voor 3 mondkapjes #12
Kit voor 3 mondkapjes #12
Kit voor 3 mondkapjes #12
Kit voor 3 mondkapjes #12
24.00
InStock
met of zonder neusbeugel
Quantity
In Japan en in veel Aziatische landen is het heel normaal om een mondkapje te dragen. Het is niet perse om niet ziek te worden maar ook om de mensen om je heen niet te besmetten (mocht je verkouden of ziek zijn). In deze tijden van coronacrisis draagt iedereen in Hong-Kong een mondkapje en je zou heel raar aangekeken worden als je het niet zou doen. In Japan, vanwege een gebrek aan mondkapjes, alleen de mensen met verkoudheidssymptomen dragen eentje. In Hongkong zijn ze super creatief bezig en maken ze goed werkende mondkapjes met keukenpapier en stof. Een wegwerp mondkapje moet je meteen weggooien als je thuis bent en eentje van stof doe je gelijk in de wasmachine. Was goed je handen en was het op 60 graden met een totaalwasmiddel (dus geen fijnwasmiddel of wasmiddelen die bestemd zijn voor speciale kleuren etc.). Was op een standaardwasprogramma met centrifugeren en gebruik geen verkorte wasprogramma’s. Het gebruik van een wasdroger wordt aangeraden. Je mondkapje van stof mag je nooit 2 keer achter elkaar gebruiken en je mag nooit de voorkant aanraken als je het gedragen hebt van daar zouden de virussen zitten. Een mondkapje help je om van je gezicht af te blijven (neus en mond) en met een bril ben je extra beschermd! 

!!Belangrijk: voordat je gaat knippen, plaats de goede kant van het gekleurde lapje stof op de goede kant van het andere gekleurde lapje stof is!

winkTip: zet de elastiekjes zodat het mondkapje niet aan je oren trekt. Het moet comfortabel voelen. Maak een stevige knoop die moeilijk los te krijgen is en verstop het in de tunnels aan de zijkanten van het mondkapje. Bij het wassen gaan de puntjes van de elastiekjes rafelen maar dat maakt niet uit als de knoop stevig is en het is ook niet te zien. Mochten de elastiekjes na een tijdje beschadigd raken, vervang ze door nieuwe (in de kit te vinden).

In deze kit krijg je het materiaal om 3 mondkapjes te maken:
-6 lapjes Japanse stoffen (3 verschillende patronen)
-6 lapjes witte stof voor de binnenkant
-genoeg elastiekjes
-sjabloon voor man en vrouw/puber (als je eentje voor kinderen tot 12 wil, zet het in de opmerking).

Back to overview


Leave your comment

Meld je snel aan voor de nieuwe workshops!!!


Sashiko, boro en visible mending!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close