kogin borduren: maak schattige versierknopen - www.japanesecraftcenter.com

kogin borduren: maak schattige versierknopen

kogin borduren: maak schattige versierknopen
kogin borduren: maak schattige versierknopen
kogin borduren: maak schattige versierknopen
40.00
InStock
Quantity
Staggered Price
2x
€ 37.50 p/s


9x
€ 30.56 p/s


Heeft u interesse in deze workshop? Neem alstublieft contact met me op.

Kogin-zashi is een Japanse rijgtechniek die uit het noorden van Japan komt. Net als sashiko is deze borduurtechniek ontstaan uit noodzaak. Om de kleren van de boeren (die bestonden uit lagen hennepstof) te verstevigen en warmer te maken, zetten de vrouwen kleine steekjes door de stoffen heen. Oorsponkelijk was de stof geverfd met indigo en het katoenen draad was witte katoen. Tegenwoordig zijn de speciaal voor kogin stoffen en garens in meerdere kleuren te vinden. Kogin is puur en siertechniek geworden.
De stof is een dikke katoenen stof met  ongeveer 70 steekjes / 10 cm. Er wordt met een hele lange draad gewerkt en de steekjes moeten geteld worden. Er zijn tientallen kogin motieven maar de ontwerpen zijn altijd horizontaal met geometrische vormen.

Tijdens de workshop gaan we een kit gebruiken die perfect voor beginners is.
Met deze kogin kit maakt u 3 leuke knopen met verschillende patronen rondom het thema "aardbei". De kopen zijn veelzijdig te gebruiken en ze zijn perfect als (kerst)cadeautje!

Kom snel kennis maken met een, in Nederland, nog niet zo bekende techniek! We werken met materiaal uit Japan en voornamelijk van Olympus-thread, dé fabrikant en specialist van sashiko-/borduurmateriaal.
Let op: voor deze workshop heeft u goede ogen en een vaste  hand nodig.


-duur: 2,5 uur
-tarief: 40 euro/ persoon. Als u voor 2 mensen of meer boekt, kost een workshop 37,50 p.p. Als u voor 9 mensen boekt, kost een workshop maar 30,56 euro p.p.! Neem dan gezellig wat vriendinnen mee!
-minimaal 3 personen
-maximaal 9 personen


Het tarief is inclusief thee/koffie (met iets lekkers) en materiaal (kogin stof, 1 kogin naald, 3 knopen van 3 cm en 3 kleuren kogin garens). U mag natuurlijk ook uw eigen broodje/snack meenemen.

De inschrijving wordt pas na betaling definitief. Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de workshop 4 dagen van te voren geannuleerd. De annuleringsvoorwaarden vindt u hier.
Als de workshop uitverkocht is, neem contact met me op.
 
Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close