Webshop gesloten tussen vrijdag 10 juli en zondag 16 augustus. Excuses voor het ongemak.
kogin-zashi: een oeroude borduurtechniek - www.japanesecraftcenter.com

kogin-zashi: een oeroude borduurtechniek

kogin-zashi: een oeroude borduurtechniek
kogin-zashi: een oeroude borduurtechniek
40.00
OutOfStock
Prik een datum
Sold out
Staggered Price
2x
€ 37.50 p/s


Kogin-zashi is een traditionele Japanse borduurtechniek die ontstond honderden jaren geleden in het noorden van Japan, in de provincie Aomori. Het is een van de sashiko technieken die werden gebruikt om warme kleding te maken maar ook om ze te versterken en uiteindelijk te verfraaien. Tegenwoordig wordt kogin-zashi toegepast als een decoratieve borduurtechniek.
Tijdens deze workshop leert u de basistechniek van kogin-zashi: de regels van het borduren, het gebruiken van garen, naald en vingerhoed. We zullen met een speciaal voor kogin ontwikkelde stof werken. Het garen en de naalden zijn ook speciaal voor kogin gemaakt. Na wat uitleg kunt u meteen beginnen met borduren. Deze vorm van borduren kost tijd want de stof is losjes geweven in een rasterpatroon (ongeveer 70 steekjes / 10 cm) en de steken moeten geteld worden. Deze les is voor beginners en daarom kies ik eenvoudige maar toch leuke designs.
Kom snel kennis maken met een, in Nederland, nog niet zo bekende techniek! We werken met materiaal uit Japan en voornamelijk van Olympus-thread, dé fabrikant en specialist van sashiko-/borduurmateriaal.
Let op: voor deze workshop heeft u goede ogen en een vaste  hand nodig.


-duur: 2,5 uur
-tarief: 40 euro/ persoon. Als u voor 2 mensen of meer boekt, kost een workshop 37,50 p.p. Neem dan gezellig wat vriendinnen mee!
-minimaal 3 personen
-maximaal 8 personen


Het tarief is inclusief thee/koffie (met iets lekkers) en materiaal (kogin stof, 1 set kogin naalden en 20 meter garen). U mag natuurlijk ook uw eigen broodje/snack meenemen.

De inschrijving wordt pas na betaling definitief. Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de workshop 4 dagen van te voren geannuleerd. De annuleringsvoorwaarden vindt u hier.
Als de workshop uitverkocht is, neem contact met me op.

Back to overview


Leave your comment

Maak kennis met borduurtechniek kogin


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close