kugurizashi (sashiko): leer de basistechniek - www.japanesecraftcenter.com

kugurizashi (sashiko): leer de basistechniek

kugurizashi (sashiko): leer de basistechniek
kugurizashi (sashiko): leer de basistechniek
40.00
InStock
Prik een datum
Quantity
Staggered Price
2x
€ 37.50 p/s


Sashiko is een traditioneel Japanse borduurtechniek die vroeger werd gebruikt om de kleding van de boeren en de vissers te versterken en te verfraaien. Tegenwoordig wordt sashiko vooral toegepast als een decoratieve borduurtechniek en in quiltwerk. Sashiko telt meerdere borduurtechnieken zoals moyouzashi, hitomezashi of kugurizashi. Tijdens deze workshop leert u de basistechniek van de kugurizashi sashiko: de regels van het borduren, het gebruiken van garen, naald en vingerhoed.  We zullen met een sampler (in het Japans "hanafukin") werken. Het is een lapje stof van 35 cm x 70 cm waarvan de helft (35cm x 35cm) voorbedrukt is. Na wat uitleg  kunt u meteen beginnen met borduren. Op zo'n doekje werken is een hele goede manier op de techniek onder de knie te krijgen. Omdat deze les voor beginners bedoeld is, heb ik voor niet te moeilijke, maar toch erg leuke patronen gekozen.  Uw werkje maakt u op uw gemak thuis af. Bij elke workshop werken we met een ander design. Soms is de sampler blauw, soms wit. Laat u verrassen! De kleur van het garen mag u zelf kiezen.
Kom dus snel kennis maken met een bijzondere techniek! We werken met materiaal uit Japan en voornamelijk van Olympus-thread, dé fabrikant en specialist van sashiko materiaal.


-duur: 2,5 uur
-tarief: 40 euro/ persoon. Als u voor 2 mensen of meer boekt, kost een workshop 37,50 p.p. Neem dan gezellig wat vriendinnen mee!
-minimaal 3 personen
-maximaal 8 personen


Het tarief is inclusief thee/koffie (met iets lekkers) en materiaal (1 sampler, 1 set naalden en 2x20 meter garen). U mag natuurlijk ook uw eigen broodje/snack meenemen.

De inschrijving wordt pas na betaling definitief. Bij minder dan 3 inschrijvingen wordt de workshop 4 dagen van te voren geannuleerd. De annuleringsvoorwaarden vindt u hier.
Als de workshop uitverkocht is, neem contact met me op.


Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close