Geen verzendingen tussen zaterdag 20 april en woensdag 8 mei.
 
 
Over Japan is fun!
 Hallo allemaal

welkom op mijn website! Ik ben Béatrice, de eigenaresse van Japanese Craft Center.  Ik ben half Frans, half Sierra Leoons, getrouwd met een Nederlander en gek op Japan! Mijn fascinatie voor Japan begon heel lang geleden toen mijn tante met een Japanner trouwde. De taal en de cultuur van mijn aangetrouwde oom vond ik zo mooi en bijzonder dat ik begon, als kind, een beetje Japans te leren. Vele jaren later gebeurde er iets fantastisch: vanwege mijn mans werk verhuisden we met onze (toen nog) 4 kinderen naar Japan!
 
In Tokio, de grootste stad ter wereld, hebben we een ongelooflijke tijd doorgebracht. Omdat we daar zoveel hebben gezien, geleerd en meegemaakt (daar kregen we onze enige dochter) zal Japan altijd een heel bijzondere plek in ons hart hebben.
Terug in Nederland, in 2010, wilde ik graag iets doen dat me dichtbij Japan zou houden. In 2011 is het idee van Japanese Craft Center (voorheen Japan is fun!) geboren. Met Japanese Craft Center wil ik bijzondere Japanse handwerktechnieken in het licht brengen. Handwerken heeft in Japan een lange geschiedenis in landelijke ambachten. Omdat objecten werden gemaakt om te gebruiken is de grens tussen ambacht en kunst nooit duidelijk geweest. Mijn webwinkel is inmiddels gespecialiseerd in de  Japanse borduurtechnieken sashiko/boro en kogin. De eerste keer dat ik sashiko zag, wist ik dat ik het moest doen! Ik kon ook niet uitleggen wat het zo aantrekkelijk maakte. Misschien het sterke contrast tussen de traditionele kleuren van sashiko: indigoblauw en wit? Misschien de geometrische patronen en de rust en orde die ze uitstralen? Of is het omdat de borduurtechniek de eigenschappen van het Japanse volk weerspiegelt: creativiteit, discipline, geduld en minimalisme? De meer ik me in de geschiedenis van sashiko verdiepte,  des te meer ik van sashiko ging houden omdat ik ontdekte dat sashiko vroeger een manier was om verspilling tegen te gaan en er werd op een respectvolle manier omgegaan met bezittingen. De techniek is nog steeds gebaseerd op het zuinig omgaan met garens en stof. Tegenwoordig wordt sashiko vooral gebruikt om onder andere kussen, lakens of tafellopers te versieren maar de laatste trend is om het te gebruiken zoals het vroeger bedoeld was: om kleren te repareren (denk aan denim repair!)  Volgens mij past sashiko zeker bij een duurzame en bewuste levensstijl die veel van ons naar toe streven.

Mijn sashiko en kogin benodigdheden importeer ik uit Japan. Zodra ik de kans krijg ga ik er naartoe, het liefst met mijn man en onze 5 kinderen want Tokio voelt voor ons allemaal als een tweede huis. Als ik alleen ga heb ik de tijd om handwerktechnieken te leren of te oefenen en natuurlijk om inkopen te doen. Hier is een blog over mijn laatste reis in Tokyo in Januari 2019. Inmiddels spreek ik Japans wat heel handig is als ik op zoek ben naar traditionele stof of als ik een workshop volg.
Omdat ik het beste materiaal in mijn webwinkel wilde hebben, heb ik voor de meest ervaren fabrikant in de Japanse draadindustrie gekozen: Olympus-thread. Na jaren fijne samenwerking is Japanese Craft Center hun exclusieve distributeur geworden. Bij ons vindt u dus het grootste aanbod aan fournituren en accessoires voor het traditioneel Japanse borduren, maar ook bijzondere Japanse stoffen van zeer hoge kwaliteit, mooi en originele kits zoals sashiko en kogin kits, patchwork kits, borduurpakketten, kits van washi papier....

Ik hoop dat u, dankzij deze website, meer over de fantastische wereld van Japans handwerk te weten zal komen. Geniet van de oosterse schoonheid en laat uw fantasie de vrije loop!

Vanwege de coronacrisis heb ik besloten om geen workshops meer te geven maar, dankzij met besloten Facebook pagina, blijf ik in contact met de handwerkliefhebbers!

Have fun!
Béatrice
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close