Pimp & repair- boro mending kit/ Taupe A - www.japanesecraftcenter.com

Pimp & repair- boro mending kit/ Taupe A

Pimp & repair- boro mending kit/ Taupe A
Pimp & repair- boro mending kit/ Taupe A
Pimp & repair- boro mending kit/ Taupe A
22.00
InStock
Quantity
Boro is de eeuwenoude Japanse kunst van het repareren van textiel. Het woord komt van "boroboro", letterlijk vertaald als vodden. Kleren van boeren, vissers, handelaren en handwerkslieden werden met stukjes hennepstof of oude kimono opgelapt, en werden van generatie op generatie doorgegeven. De lapjes werden met sashiko steekjes ( eenvoudige rijgsteek) aan elkaar vastgemaakt. Deze vorm van borduurwerk is tegenwoordig ideaal voor het herstellen van denim of van anderen (kleding)stukken. 
Met de Pimp & repair -boro mending kit, heeft u alles wat u nodig heeft om uw favoriete spijkerbroek of jasje niet alleen te repareren maar ook op te pimpen!
De kit bevat 4 lapjes prachtige Japanse sakizome stof. Sakizome is een "yarn-dyed" stof: de garens worden eerst geverfd en dan geweven. De garens zijn van meerdere kleuren en van verschillende diktes. Daardoor krijgt de stof een onregelmatige textuur en een gemeleerd kleureffect in natuurlijke tinten, tinten die in Japan "taupe" genoemd worden.
"Taupe" bestaat uit een palet van pastel kleuren: van zachte crèmes tot rijk bruin, van zacht groen en blauw tot vol paars en van warm rood tot zacht roze tinten. Het zijn kleuren die in de Japanse natuur te vinden zijn. Vanwege de prachtige tinten en de kwaliteit van de Japanse stoffen (die op traditionele wijze in Japan geweven worden)  is "taupe" over de hele wereld erg geliefd door quiltliefhebbers.


Probeer het ook op anderen items zoals een kussenhoesje of een katoenen tas.

De kit komt in een schattig jute zakje (13cm x 19cm)

Inhoud:

1 sashiko set naalden (2 naalden)
1 een Japanse vingerhoed
1 streng van 20 meter sashiko garen (gebroken wit #2)
4 lapjes Japanse sakizome stof.
Alle producten (behalve de jute zak) zijn in Japan gemaakt

Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close