sarashi stof gebroken wit - www.japanesecraftcenter.com

sarashi stof gebroken wit

sarashi stof gebroken wit
sarashi stof gebroken wit
sarashi stof gebroken wit
sarashi stof gebroken wit
9.50
InStock
Quantity
Sarashi betekent "gebleekte doek" in het Japans. Het is een ouderwetse, van oorsprong witte doek, meestal van katoen, die nog steeds gebruikt wordt om verschillende soorten kledingstukken te maken (vooral voor onder de kimono). Omdat het water absorberend en trekvast is, is het ook een traditioneel keukenartikel die meerdere doeleinden dient: handdoek, vaatdoek, klein tasje maar ook "knijpdoek"om ingrediënten uit te knijpen of tofu te zeven. Het filteren van "dashi" -bouillon, het laten uitlekken van groenten, het voorkomen dat ingrediënten uitdrogen, horen ook bij de mogelijkheden. Door meerdere lapjes sarashi met sashiko steekjes vast te zetten, wordt er een zokin (traditioneel poetsdoekje) gemaakt.

Sarashi is eigenlijk door de meeste van jullie al bekend want het is de stof dat gebruikt wordt voor de samplers!
Op de doek kan je zelf een tekening  met uitwasbaar potlood of hera maken. Vervolgens kan er op met sashiko steekjes versierd worden. Maar je kan ook beslissen om het op z'n Japans te gebruiken (in de keuken of voor het huishouden). De stof is effen, er zijn geen patronen erop.

1 stuk
afmeting 33cm x 70cm
100% katoen
kleur: gebroken wit

Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close