Sashiko patch mending kit - www.japanesecraftcenter.com

Sashiko patch mending kit

Sashiko patch mending kit
Sashiko patch mending kit
Sashiko patch mending kit
36.00
InStock
Quantity
In Japan heet de eeuwenoude kunst van textiel herstellen "boro". Het woord komt van "boroboro", letterlijk vertaald als vodden. Kleren van boeren, vissers, handelaren en handwerkslieden werden met stukjes hennepstof of oude kimono opgelapt, en werden van generatie op generatie doorgegeven. De lapjes werden met sashiko steekjes ( eenvoudige rijgsteek) aan elkaar vastgemaakt. Deze vorm van borduurwerk is tegenwoordig ideaal voor het herstellen van denim of van anderen (kleding)stukken. 

Met de "Sashiko patch mending kit", heeft u alles wat u nodig heeft om uw favoriete spijkerbroek of jasje niet alleen te repareren maar ook op te pimpen! De kit bevat:
-6 Japanse patronen bedrukt op een strook sakizome stof van 20cm x 100cm. De printen zijn uitwasbaar en verdwijnen met water (wassen of wegpoetsen met een nat doekje).
-1 strook prachtige "takumi" stof #2000-4B van 20cm x 100cm. Deze stof werd op een authentieke manier geweven. De zachte textuur en natuurlijke kleuren zijn precies die van vroeger.
-100 meter sashiko garen wit.
-1 Japanse vingerhoed van leer.
-1 set van 2 sashiko naalden.
-1 eenvoudig instructieblad in het Engels.

Kleur van alle stoffen: indigo. Stoffen en garen zijn 100% katoen. Made in Japan.
Probeer het ook op anderen items zoals een kussenhoesje of een katoenen tas.

 
Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close