Let op! De webwinkel is vanaf 20 juli gesloten en zal half/ eind augustus weer openen. Excuses voor het ongemak.
 
starterspakket sashiko: wit & navy #96 - www.japanesecraftcenter.com

starterspakket sashiko: wit & navy #96

starterspakket sashiko: wit & navy #96
starterspakket sashiko: wit & navy #96
20.70
OutOfStock
Sold out
Let op: extra grote steken voor beginners!

U wilt graag beginnen met de borduurtechniek sashiko maar u weet niet wat u moet aanschaffen. Vaak word ik daarover gebeld. Wat heeft u nodig om met sashiko te beginnen? Mijn voorkeur gaat naar een voorbedrukt lapje stof, sashiko garen, sashiko naalden en een Japanse vingerhoedje. Dat is precies wat u in dit pakket zal vinden:

-de sampler "ume" (wit): Samplers zijn voorbedrukte lapjes stof met uitwasbare motieven. Sommige van die motieven horen tot de meest traditionele Japanse designs: ze zijn door de natuur, Japanse tekens en familie emblemen geïnspireerd.  Anderen zijn moderner en origineel. Het borduren zelf is niet moeilijk: de steken van sashiko zijn een eenvoudige rijgsteek. De print is uitwisbaar. Alle lijnen moeten in een bepaalde volgorde geborduurd worden en dat wordt  in de handleiding aan de hand van cijfers (1,2,3...) aangegeven. De instructies zijn in het Japans dus kijk ook naar mijn tutorial voor samplers.
-sashiko garen #11 (navy): moderne sashiko garens zijn losser  gedraaid dan de meeste borduurgarens en zijn van lange stapelkatoen vezels gemaakt.  Dat zorgt voor een   sterk en slijtvast garen.  Een ander verschil is dat de sashiko garen geen glans heeft; dat geeft het borduurwerk een special aspect. Het grat hier om 1 streng van 20 meter.
-sashiko naalden (set van 2): ze zijn heel scherp maar ook dikker en stijver (in verhouding tot hun lengte) dan naalden die we in het  westerse gebruiken. Ze hebben ook een groot oog. Hier vindt u een korte en een lange naald. Korte naalden zijn handig als uw motief veel ronde lijnen heeft. Voor lange of rechte lijnen kunt u beter de lange naald gebruiken (om sneller en rechter te borduren). De naalden zijn 48 mm en 66 mm lang.
-Japanse vingerhoed: Dit leder vingerhoedje is speciaal voor sashiko bedoeld. Zet het op uw middelvinger en duw de naald door de stof. Dit soort vingerhoedje kunt u het beste in combinatie met een lange naald gebruiken.
Alles wordt geleverd in een jute tas.

Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close