Geen verzendingen tussen zaterdag 20 april en woensdag 8 mei.
 
 
temari bal wit- 6 delen - www.japanesecraftcenter.com

temari bal wit- 6 delen

temari bal wit- 6 delen
15.00
InStock
Quantity
Temari zou handbal in het Japans kunnen betekenen maar misschien ook met de hand gewonden. Oorspronkelijk geïmporteerd uit China en geïntroduceerd in Japan rond de 15e eeuw, temari's waren speelgoed balletjes die moeders voor hun kinderen maakten. Ze gebruikten overblijfselen van oude zijden kimono's die ze oprolden en met zijden draad vastbonden. Er werd vervolgens op de balletjes geborduurd. Na verloop van tijd werden de patronen steeds complexer. Tegenwoordig wordt zijde vaak vervangen door wol en katoenen draad. Er wordt niet meer met deze ballen gespeeld maar ze worden nog steeds gemaakt en gebruikt als versiering of om cadeau te geven.
Om nauwkeurig te kunnen borduren, wordt de bal (met glittergaren) in 4, 6, 8, 10 of meer stuks gedeeld. Op een bal met 10 delen zal het design ingewikkelder zijn dan op een bal met 4 delen.

Deze temari heeft 6 delen en is dus geschikt voor beginners. Gebruik de patronen die bedoeld zijn voor "6 division"
Kleur: wit

Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close