Geen verzendingen van woensdag 23 t/m zondag 27 augustus
 
traditional sashiko bundle-C - www.japanesecraftcenter.com

traditional sashiko bundle-C

traditional sashiko bundle-C
traditional sashiko bundle-C
traditional sashiko bundle-C
traditional sashiko bundle-C
traditional sashiko bundle-C
66.00
OutOfStock
Sold out
Wilt u voor de Kerst een sashiko liefhebber verrassen? Wat denkt u van deze prachtige en vordelige traditionele sashiko bundel? Borduur zoals de Japanse vrouwen het vroeger deden!

 In een pakket vindt u:
-een fat quarter (50cm x 54 cm) shimamomen: het is een gestreepte katoenen stof (shima betekent gestreept en momen betekent katoen) die niet weg te denken is uit de Japanse cultuur. Gestreepte stoffen waren vroeger erg populair want strepen (verticaal, horizontaal of geruit) waren toen het symbool van de verfijnde mode-esthetiek.
-een kakehari: met dit klemmetje kunt u makkelijk de stof strak houden wat handig is bij het borduren van rechte lijnen. Deze "derde hand" of "naaivogeltje" is te zien in het "Sashiko handboek" van Susan Briscoe (pagina 16).
-een smalle hera:
het is dé traditionele Japanse tool om op uw applicaties te markeren (de vouwlijn is aan beide zijden van de stof te zien). Vroeger gemaakt van bot die is nu van plastic. Deze tool is heel efficiënt op donkere stof en u kunt de lijnen met water laten verdwijnen.
-een vingerhoed met schijfje: deze Japanse vingerhoed voor sashiko is te gebruiken tijdens het borduren met een lange naald. Zet die op uw middelvinger (die komt dan aan de binnenkant van uw hand) en duw de naald door de stof.
-4 sashiko naalden: sashiko naalden zijn heel scherp maar ook dikker en stijver (in verhouding tot hun lengte) dan naalden die we in het  westerse gebruiken. Ze hebben ook een groot oog. Hier vindt u korte en lange naalden. Korte naalden zijn handig als uw motief veel ronde lijnen heeft. Voor lange of rechte lijnen kunt u beter de langste naald gebruiken (om sneller en rechter te borduren).
-een Japans schaartje: om op een authentieke manier te borduren is de Japanse schaar onmisbaar! Met deze traditionele schaar kunt u op zeer efficiënte wijze draadjes en garens knippen. De messen van hoogwaardige kwaliteit blijven lang scherp.
-100 meter sashiko garen gebroken wit: ze zijn losser  gedraaid dan de meeste borduurgarens en zijn van lange stapelkatoen vezels gemaakt.  Dat zorgt voor een   sterk en slijtvast garen. Het garen glijdt ook makkelijk door de stof heen.  Een ander verschil met de westerse borduurgarens is dat de sashiko garen geen glans heeft; dat geeft het borduurwerk een speciaal aspect.
Alles wordt geleverd in een jute tas.Back to overview


Leave your comment

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close