From January 13 to 19, I'll be in Tokyo. The shop will be closed. Sorry for any inconvenience. Follow me here.        
tutorial kinchaku boro kit
 
kit kinchaku bag- boro 1
kit kinchaku bag- boro 1
InStock
40.00
 
HANDLEIDING VOOR DE "KINCHAKU BAG- BORO" KIT
                                                                          
Deze handleiding kunt u ook voor alle (toekomstige) "KINCHAKU BAG-BORO" kits gebruiken. In alle kits zullen de kleuren van de stoffen en/of van de koordjes
verschillen.Dat vindt u in de kit                                                                         Dat heeft u nodig


Dat vindt u in de kit: stevige stof voor de tas (x2), stevige stof voor de hengsels (x2), witte stof voor de voering (x2), witte stof voor de binnenzak (x1), Japanse stof voor de “col” (afsluiting) van de tas (x2), meerdere lapjes stof voor de boro, koordjes (x2), rondjes van stof voor het uiteinde van de koordjes (x4), set sashiko naalden (x1), leren Japanse vingerlapje (x1), garen (x1).

Dat heeft u nodig: naaimachine, naaimachine garen (donkerblauw en wit) liniaal, schaar, donkerblauwe of zwarte naaigaren, 1 naald, stof potlood, speldjes (eventueel ook textiellijm), 1 veiligheidsspeld (niet te klein).
TIP! Voordat u begint kunt u ervoor kiezen om de stevige stof even te strijken.Knip de stofjes naar wens en leg ze op een van de
stevige stoffen zoals u het mooi vindt. Gebruik speldjes of eventueel textiellijm om ze tijdelijk vast te maken. TIPS! voor een mooier resultaat, laat de stofjes elkaar overlappen (ongeveer 0,5 cm). Met speldjes kunt u zich in de vingers prikken, niet met textiellijm. De onderste 6 cm van de stevige stof worden straks de onderkant van uw tas. Denk eraan als u de stofjes legt.


Het garen is 1 draad van 20 m. Knip het door op de plek van het lusje. Maak er een losse vlecht van en trek 1 draad uit de bovenkant van de vlecht.

Zet het vingerlapje onderaan uw middelvinger en maak een knoopje aan het uiteinde van de draad.


Maak de stofjes op de stevige stof vast. Gebruik simpele rijgsteken.
TIPS! Zet veel steken op uw naald en gebruik het vingerlapje om de naald door de stof heen te duwen. Maak alle stofjes vast met sashiko steken (rijgsteken). Maak horizontale, verticale en/of diagonale lijnen. U kunt ook kruisjes maken en inspiratie uit de printjes op de stof halen.

Leg de 2 goede kanten van de stevige stof op elkaar (verkeerde kant boven) en naai de 2 zijkanten en de onderkant aan elkaar vast. Alleen de bovenkant blijft open.


Vouw de onderkant in een driehoek en maak een streep van 10cm. Doe het aan beide kanten en stik met uw naaimachine op de lijn.


Neem het stukje witte stof die de binnenzak gaat worden en maak een zoom van ongeveer 1cm. Zet het vast met speldjes in het midden van een van de 2 witte lappen en naai het met uw naaimachine aan de stof vast.


Zet de 2 witte lappen op elkaar (met de zak aan de binnenkant) en stik de 2 zijkanten, links en rechts. Stik ook de onderkant maar laat een opening van ongeveer 12cm in het midden. Markeer deze opening met een stof potlood en laat het vooral open! Maak weer een hoekje en zet een lijn van 10cm. Stik met uw naaimachine op de lijn.


Leg de 2 lapjes voor de “
col” van de tas op elkaar en zet een streepje bij 6cm (vanaf de bovenkant).


Stik de 2 zijkanten, links en rechts, maar niet de de eerste 6 cm bovenaan.
Maak bovenaan een zoompje in de vorm van een V en stik het met uw naaimachine.Maak aan de bovenkant een zoom. Vouw de stof om (1cm) en nog een keer (3cm). Maak het vast met speldjes en stik
de onderkant van de zoom het met uw naaimachine. Doe hetzelfde met het andere lapje. Zo heet u 2 lege “tunnels” voor de koordjes.Kies de lengte van de hengsels. Als u ze niet knipt worden ze ongeveer 66cm lang. U kunt ze ook knippen. Op de
eerste pagina zijn ze 37cm lang. Als u deze lengte wilt, is een lenge van 40cm ideaal. Vouw de randen om (1 cm) en vouw daarna het hengsel door de hele lengte in 2. Maak het vast met speldjes en naai 1 rand dicht.


Leg de hengsels in de tas (op de goede kant van de stof), 10 cm van de zijkanten links en rechts. Laat minimaal 1 cm uitsteken (zoals op de foto
links). Naai de hengsels aan de tas vast met de naaimachine.


Doe de “
col” van de tas (met de goede kant van de stof boven) in de tas, maak het vast met speldjes. Naai rondom de tas (bovenkanten) met de naaimachine.


Doe de
voering van de tas, met de goede kant van de stof boven, in de tas (u ziet dus de binnenzak:zie foto links). Maak de bovenkanten vast met speldjes en naai rondom met de naaimachine. Doe uw hand in de tas en trek de voering naar buiten. U ziet dan een opening (dat stukje van 12cm die niet genaaid was).


Zet uw hand in de opening en trek de hele tas eruit. De tas is nu binnenstebuiten.


Naai de opening in de voering dicht met de naaimachine en duw
het in de tas. Duw ook de “col” in de tas en naai rondom (bovenkant van de tas) met de naaimachine.Trek de “
col” weer naar buiten en duw de koordjes met behulp van een veiligheidsspeld in de “tunnel” aan de bovenkant van de “col”. Haal de plakband aan het uiteinde van de koordjes niet af anders gaan ze rafelen. Prik met de veiligheidsspeld onder de plakband.


1 koord gaat van links naar rechts en een van rechts naar links. Neem een rondje van stof, doe een knoopje aan het uiteinde van een donkerblauwe of zwarte draad (sterke draad of dubbelgevouwen). Maak een randje en naai omheen.


Trek aan de draad om een "hoedje" te maken, vouw het uiteinde van het koordje en duw het in het "hoedje". Prik een paar keer door het "hoedje" en het koordje heen.


Maak een knoop, prik nog een keer door het "hoedje" heen met uw naald en knip de draad door. Op die manier knipt u ver van de knoop. Druk even op de "hoedjes" en maak de 2 koordjes die bij elkaar zijn vast met een knoop. Doe hetzelfde met de 2 andere koordjes.

 

                            

Et voila! Uw prachtige tas is klaar! Ik wens u heel veel plezier ermee.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
Close